En otrevlig upptäckt

I morse då vi gick upp efter en natt med ett flertal mycket hårda vindbyar, så upptäckte vi att vår helt nya dinge med den nya utombordsmotorn låg och flöt upp och ner. Har ingen aning om hur länge den legat upp och ner, hursom helst ett långt ifrån trevligt sätt att börja en morgon på.
Vi vände dingen på rätt köl och såg saltvattnet rinna ut ifrån motorkåpan. Efter inspektion visade det sig att sylindrarna var fulla med saltvatten , likaså givetvis förgasaren. Först skölja utanpå med sötvatten, därefter dränera förgasaren ut med tändstiften och dra motorn fri ifrån saltvatten. Det tog sin tid men till vår glädje så gick motorn igång efter ett antal startförsök, och fungerar nu helt som vanligt. Därefter följde noggran avtorkning och sprayande av mirakel medlet Corrosion X, samt infettande av muttrar och bultar.
Hopaas att det inte kommer att korrodera alltför mycket innanför kåpan. Efter en försenad frukost pustar vi nu ut och hämtar nya krafter. Vi blir kvar på St Kitts och hoppas på lite mindre våldsamma vindar och byar, annars var tanken att segla till St Barts idag va 45 nM, men det hade betytt en dikt bidvind bog i 4 mettsvågor och vindar runt 15 m/s plus byar väl över 20 m/s. Roligare kan man ha. Hasse och Sussie som är på besök tar en busstur på ön istället medans vi håller koll på båten

Sent from Iridium Mail & Web.

This entry was posted in Seglingsförberedelser. Bookmark the permalink.

4 Responses to En otrevlig upptäckt

  1. Otur där, men snyggt jobbat med att få igång motorn. Blev det en Yamaha till slut?

    Like

  2. Björn o Lena says:

    Puh, alltid händer det nåt! Räcker det med Västindien nu? Hoppas få se er i Grekland igen!

    Like

Leave a comment