Prematur avfärd

I dag säger programmet att vi skall segla ifrån La Palma till El Hiero, en tur på dryga 50 nM. En titt på vädret visar dock att det kanske blir sydliga vindar om några dagar och de kan dessutom nå kuling styrka så vi har beslutat oss för att segla direkt till Mindelo på Cape Verde istället en tur på ca 820 nM. Ett pris vi får betala för det förutom att vi missar att se El Hiero, är svaga vindar så det blir nog mycket motorgång, men hellre det är riskera hård motvind. Vi har fått utökad besättning då Anna- Lena har beslutat att stanna ett par veckor extra, så på överfarten blir vi tre personer.

 

vadret-till-cape-verde-copy

Det röda uppe till höger är hårda sydliga vindar, den lilla vita pluppen är var vi förväntas vara då på söndag om vi avseglar idag. Som ni ser så är det prognostiserat mycket svaga vindar emot oss resterande vägen, men det är sannolikt inte att lita på.

Vi räknar med att det tar åtminstone en vecka att nå Mindelo, vi kommer att försöka uppdatera dagligen så att ni kan följa var vi är någonstans.

Vi hade tänkt skriva lite om det underbara små Kanarieöarna då vi kom till El Hiero, nu får det vänta tills senare, men kan hur som helst säga att Kanarieöarna är fantastiska allihopa om man tar sig utanför de områden dit massturismen har nått, det gäller även Teneriffa, tyvärr så tror jag nog att man har förutfattade meningar om Kanarieöarna på grund av massturismen och inte fullt ut uppskattar dess enorma variation alltifrån karga månlandskaps liknande vulkanområden, till regnskogarna på  La Gomera och La Palma.

 

p1030613-copy

Vattenfall på La Palma

p1030439-copy

Utsiktspunkt på La Gomera, med lite bättre väder syns Teide på Teneriffa

p1030563-copy

Teide (Teneriffa) på långt avstånd med vän båt i förgrunden

p1030403-copy

Teide på avstånd

p1030378-copy

Och på lite närmare håll

This entry was posted in Seglingsförberedelser. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s