Ett händelserikt första dygn

Nu har vi tillryggalagt 159nM på de första 24 timmarna! Dryga 5 timmar för motor då vinden var svag i början , men framåt natten så blåste det mellan 5-8 m/s strax akter om tvärs så då gick det undan, pendlade mellan 7-9knop.
Vi har haft lite problem med fisket i år inte en enda fisk, däremot har de rackarna snott mina drag, här krävdes skärpning. Eftersom man är materialspelare så inköptes ny utrustning, nytt spö, rulle och drag, och se de lönade sig, två fiskar modell mindre en makril och en Giuldmakril på knappa kilot styck. Så nu vankas fisk till lunch. Har skrytigt hej vilt bland mina medseglare som har haft otur att vara innom VHF avstånd, inte bara snabbare men fisk har vi fått också.
I går fick vi besök av ett stort gäng delfiner modell större typ 2-3 m långa alltid trevligt. Nu har vi ca 660 nM kvar och gör dryga 6 knop, om prognosen stämmer kommer vi att kunna segla åtminstone ett dygn till med hyggliga vindar. A
Sent from Iridium Mail & Web.

This entry was posted in Seglingsförberedelser. Bookmark the permalink.

1 Response to Ett händelserikt första dygn

  1. Björn o Lena says:

    Vi är med er!

    Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s