Delfinshow och storfiske

Det senaste dygnet har bjudit på svaga vindar och vi har seglat knapt hälften av tiden resten för motor. Totalt har vi tillryggalagt 120 nM under dygn 4. Nu återstår ca 270 nM. I går bjöd ett 15 tal delfiner på en ca 1/2 h lång show med hopp och krumsprång. I morse besökte ett annat gäng oss med de simmmade mera lungt och värdigt runt fören. Det lugna och nästan spegelblanka havet där långa dyningar majestätiskt rullar fram och med kraft sakta lyfter Kerpa upp och ner i en tämligen lugn rytm lämpar sig väl för fiske, och precis då jag skulle påbörja detta inlägg så rusade rullen på spöt och hela linan drogs ut. Efter en ca 20 minuter lång kamp var fisken landad. En tonfisk på 10.5 kg. Det blir fisk till middag och vi kan bjuda våra nyfunna vänner på en utsökt middag då vi kommer i land. Vi räknar med att angöra Mindelo under dagsljus den 18 oktober. Avnjuter just nu en kall välförkänt fiskeöl. Snart vankas nybakat bröd.

Sent from Iridium Mail & Web.

This entry was posted in Seglingsförberedelser. Bookmark the permalink.

1 Response to Delfinshow och storfiske

  1. Björn o Lena says:

    Gillar!

    Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s