Internet

Vi har inte uppdaterat Bloggen på ett tag och det beror på att det är svårt att hitta bra internet vare sig man använder WIFI eller eget SIM kort. Vi köper vanligtvis ett SIM kort så fort vi kommer till en ny ö/land och vi har hitintills valt Digicel som leverantör, de verkar finnas på alla öar, konstigt nog så har de inget abonemang som sträcker sig mer än en ö. Dessutom så använder de en annan frekvens för 3 och 4 G än vad vi har i Europa, och den frekvensen stöds inte av vår surfplatta, så det blir inte någa G alls, utan det släpar sig fram som en snigel. Märkligt nog så säljer de inga “dongar” för surf helller, så vi får försöka hitta en annan lösning, typ köpa en lokal smart phone. WIFI i land funkar sådär och med vår Windows 10 dator som sätter igång att uppdatera operativsystemet så fort den får kontakt med något nätverk är ingen bra kombination. Så nu får ni nöja er med en kort uppdatering via vår sattelit telefon så att ni vet att vi har det bra.

VÄDRET

Vädret här nere är nästan perfekt. Soligt och “lagom” varmt på dagarna och svalt på kvällarna. Vi brukar ta med en extra skjorta då vi går iland för kvällen då det kan vara nästan kyligt då vi tar dingen tillbaka till båten. De svala nätterna gör att man sover betydlig bättre än vad vi gjorde i Medelhavet, där det inte var ovanligt att det var dryga 35 grader inne i båten vid sänggång. Den första tiden november och december var det regnigt och blåsigt emmellanåt, därefter tämligen torrt och mindre blåst, tills för några veckor sedan, då det har blåst ordentligt och dessutom någon regnskur. Sedan några dagar ligger vi inblåsta på St Kitts det viner rejält i riggen, men förhoppningsvis så lättar det redan om någon dag och då sätts kosan mot St Bart och därefter St Martin för att släppa av Hasse och Sussi som gästar sedan en dryg vecka

This entry was posted in Seglingsförberedelser. Bookmark the permalink.

1 Response to Internet

  1. Björn o Lena says:

    Ni slipper iallafall snöstormar som viner kring husknuten… kul att höra av er, ha det gott!

    Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s