Dags för avfärd

Nu börjar det att dra ihop sig för avfärd, i morgon kl 09:00 är det formell start på vår resa över Atlanten. Besättningen har kommit, den sista provianten är införskaffad. Det som skall fixas har fixats, i alla fall det mest väsentliga, det finns alltid saker som skulle behöva ses över, men nu har vi dragit ett streck och sagt att nu är det nog.

Rent mentalt så känner vi oss väl förberedda, det kittlar inte det minsta i magen, känns nästan lite tråkigt att anspänningen är så låg, men det beror nog mest på att vi är väl förberedda. Seglingen ifrån Turkiet och hit ner till Cape Verde har varit ett utmärkt sätt att förbereda oss på. 550 nM segling ifrån Portugal till Kanarieöarna, 800 nM mellan Kanarieöarna och Cape Verde har gjort att drygt 2000 nM inte känns speciellt skrämmande. Vår segling ifrån Gibraltar i vindar upp mot 20 m/s gick galant så vi känner oss trygga med hur båten skall bete sig även i lite hårdare väder.

Lite perspektiv

2020 nM som vi nu skall segla i kanske 6-7 knopps fart, hur fort är 6-7 knop egentligen? Hyggligt maratontempo för en van motionär, maraton på runt 3 ½ timme. Så man måste träna ordentligt. 2020 nM motsvarar nästan 89 hela maratonlopp. Som att springa ifrån Stockholm till Uzbekistan? Antar dock att det är roligare att komma till Barbados för att fira deras 50 års jubileum som fri stat.

Om ni vill följa vår framfart kan ni göra det via länken uppe till höger som uppdateras några gånger per dag och där ser man alla båtarna som deltar i rallyt, men man kan också följa oss vi denna länk

https://forecast.predictwind.com/tracking/display/Kerpa

Den uppdateras varje timme för de som är superintresserade att följa var vi är någonstans

_dsc5181-copy

De sista grönsakerna har tvättats fria ifrån insekter och ligger nu på tork

_dsc5175-copy

Det var en av våra nya besättningsmedlemmar Lotta som stod för tvätt av frukt och grönt

_dsc5179-copy

Hennes man Magnus gick bara omkring och beundrade alla båtar medans Lotta slet i den tropiska värmen. De patriarkala afrikanska systemet anammades omedelbart av den manliga besättningen

_dsc5180-copy

Här sitter Kristoffer och njuter över en god bok. Men det blir nog andra bullar när vi kastat loss.

p1000916-copy

I går hade vi gemensam middag med uppvisning i Capoeira, lite ögongodis för den kvinnliga besättningen.

Återstår

Nu återstår endast skepparmöte med de sista instruktionerna, avskedsmiddag med diverse upptåg, samt att göra klart skepp. En sista koll på vindprognoserna som utlovar hyggliga vindar upp mot dryga 10 m/s så det känns skönt att få lite skjuts redan ifrån början

V i kommer att försöka uppdatera bloggen dagligen med lite korta notiser om vår framfart

 

 

 

 

This entry was posted in Seglingsförberedelser. Bookmark the permalink.

3 Responses to Dags för avfärd

 1. Nils Sahlstrom says:

  Ha en fin segling!

  Like

 2. Björn o Lena says:

  Jösses, jag känner pirret inför passagen! Ett oändligt ansvar men oxå en stor förväntan. Ha en riktigt fin upplevelse, fina vindar önskar Björn o Lena.

  Liked by 1 person

 3. Peter says:

  Ha en mycket härlig seglats västerut. Kommer att följa er hela tiden. Hoppas att den nyanlända besättningen tar sitt ansvar som gast och mässjänta på största allvar. Hälsningar Catharina & Peter i Västerås.

  Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s