Första dagen 178 nM på ett dygn

Det blev en knackig start med varierande vindriktning och styrka så vi fick gå för motor i ca en timme då vi passerade St Antao där sjön var mycket krabb och vinden svag, vi tyckte det var ett bra tillfälle att lägga ut några fiskedrag. Hux flux så kom vinden ca 20 till 25 knop tvärs , reva segel 8 9 knops fart napp på båda fiskerevarna. Nu gällde det att stoppa båten så att vi får in vår fångst. Efter lite om och men så har vi landat en Mahi Mahi som räckte lagom till middag för 5, Fullt sjå för Kerstin att rensa i den stökiga sjön och tämligen hårda vinden hur som helst så var det värt allt besvär smakade gudomligt. Under natten har vi haft vindar på dryga 20 knop och nu på morgonen 25 30 knop, hög sjö sätter Autopiloten på prov. Snitt fart för segel har varit ca 7.5 knop. Nattsömnen lidande då det skumpar för fullt. Tror vi ligger i täten av enskrovsbåtarna bara en HR 53 strax före, men han pressar sin båt stundomt mycket hårt .

Sent from Iridium Mail & Web.

This entry was posted in Seglingsförberedelser. Bookmark the permalink.

4 Responses to Första dagen 178 nM på ett dygn

 1. Jag följer Er, härligt med färsk fisk . Hoppas sjön blir bättre

  /Staffan

  Like

 2. Björn o Lena says:

  Tänker på er?

  Like

 3. Björn o Lena says:

  Tänker på er! Det skall vara!!!

  Like

 4. Hoppas resan går bra!
  Hälsningar till Magnus och Lotta.

  Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s