Dygn 2 incidenterna dygn

Vi har haft det tämligen stökigt, vindar långa stunder mellan 25 till 30 knop, sjön har varit grov och oväntat kort och stundtals krabb, Autopiloten har fått jobba mycket och ibland verkar det som att den inte rikligt orkar med i de värsta överhalningarna. Sömnen blir lidande då man alldrig får ligga still utan man rockar runt som värsta Jerry Williams i horisontallöge.
Dessutom några incidenter som kunde slutat allvarligt. Först Kerstin och jag som låg och myste på lovarts sittbrunsbänk då en överhalning fick oss att bli luftburna och fara i durken med en väldigt fart Kerstin fick sin fot mellan kaptensstolen och mig och ren tur att hon inte bröt något. Lotta som glad i hågen gick ner för att laga mat, hon missade en överhalning och for som en projektil baklänges över spisen med huvudet rakt in i mikron vars glass lucka splittrades i tusen bitar, som väl var undkom Lotta med endast en bula och en viss sårad stolthet.
Den tredje incidenten var av mer kul karaktär, möte med en Vende Globe kapseglingsbåt Sodebo 4 en flerskrovsbåt på 30×22 m som swichade förbi i 30 knop. Men vi är nöjda med vår egen fart 181 nM dygn två. Position kl 10 idag N 16 53 W 31 06

Sent from Iridium Mail & Web.

This entry was posted in Seglingsförberedelser. Bookmark the permalink.

3 Responses to Dygn 2 incidenterna dygn

 1. Nils Sahlstrom says:

  Oj! Det var väl lite väl mycket för ett dygn! Tur att det inte gick värre!
  Ha det bättre resten av seglatserna!

  Like

 2. Björn o Lena says:

  Gott att allt fungerar!

  Like

 3. Peter says:

  Som sagt – vi följer er!

  Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s