Dygn 3 185 nM

Nu har vi tillryggalagt ca en fjärdedel av sträckan detta på tre dygn, så om vi fortsätter i samma tempo så skulle överfarten ta 12 dygn.. i går på dagen så var det en väldigt behaglig framfart vind strax under 20 knpp och med utspirad saxad genua, det gungade inte särskilt mycket och rullningen var klart hanterlig. Framåt kvällen däremot så ökade vinden och sjön blev väldigt krabb. Vi seglade med kraftigt revad stor och utspirad genua. Hela natten har autopiloten fått jobba mycket hårt båten har gungat kraftigt seglen har varit på gränsen till att slå back då båten slingrat i den krabba sjön så man har behövt passa trim och autopiloten hela tiden. Kapten är nu mucket trött.

Sent from Iridium Mail & Web.

This entry was posted in Seglingsförberedelser. Bookmark the permalink.

2 Responses to Dygn 3 185 nM

 1. Kerstin Kullberg says:

  Roligt att följa er resa!
  Hälsning
  Kerstin Kullberg
  Segelfantast oc arbetskamrat med Kerstin på Östermalm

  Like

 2. Björn o Lena says:

  Gunga vidare !

  Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s