Dygn 4 ett händelserikt dygn

Dygn 4 började med lite lättare vindar och mindre sjö, men ändå god fart, således möjlighet till lite vila då kaptenen varit uppe större delen av föregående natt. Lugnare sjö betyder möjlighet till fiske. Ut med båda revarna så vänta efter någon timme så rusar den ena rullen, snabt på med flytvästen och koppla livlinan, men innan jag kommer halvvägs så har fisken dragit ut hela linan och jag ser hur spöt böjs och typ en sekund senare rätar det ut sig med ett sprätt och linan gick av, måste varit en stor fisk så lika bra att den gick fri. En stund senare så fastnar en fågel i nte i draget men i linan, inte så kul. Jag vevar in och Kerstin med handskar tar tag i fågeln som den mest erfarne veterinär ifrån Skansens arkivarie , fågeln satt helt lungt i Kerstins händer och jag skar loss linan och fågeln var fri såsom fågeln.
Inte slut med det kl 0400 ropas Kaptenen ut av Kristoffer autopiloten har slutat fungera. Så jag får roppa ut även Amiralen Kerstin som styr i den kolmörka natten medans jag letar fel. Antingen kursdatorn eller konttollenheten är paj. Beslutar att byta ut konttollenheten och se nu funkar det och dramat var över, men lite obekbämt att ha kontrollenheten i pentryt, så det blir dagens jobb att se till att den sitter vid styrplatsen.

Sent from Iridium Mail & Web.

This entry was posted in Seglingsförberedelser. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s