Dygn 5

I går kväll blev yvärr vinden för svag för att segla, seglen bara stod och slog och riskerade att fladra sönder. Så i går kväll slog vi på motorn och motorerade i sakta mak under natten. Dygn 5 tillryggalade vi 146 nM. Och totalt har vi gått 859 nM återstår således 1176 nM inte halvvägs än. Trots det firade vi med pannbiff med lök och potatismos till Kristoffers glädje SMASKENS, det tackar vi Lotta för. Under natten hade vi supermåne så natten blev nästan till dag, det skulle inte vara något större problem att arbeta på däck utan däcksbelysning, vilket är bra då vår däcksbelysning har ramlat ner. Vi hade vhf kontakt med en rallybåt i går kväll, men nu är vi totalt ensamma på det stora havet. Nu på morgonen så blåser det lite bättre så vi har hissat vår Balloner en Genua i spinacker duk som sitter på samma profil som den vanliga genuan och kan rullas in tillsammans vid behov. Just nu gör vi mellan 6 och 7 knop JIPPI.

Sent from Iridium Mail & Web.

This entry was posted in Seglingsförberedelser. Bookmark the permalink.

2 Responses to Dygn 5

 1. Thomas Österberg says:

  Här hemma är det för molnigt för att se supermånen. Så känn er privilegierade ut på havet.
  Hälsningar
  Thomas

  Like

 2. Anno1700 says:

  Till gästbesättningen Lotta och Magnus
  Sååå roligt att läsa om er och era vänner på båten. Följer satelliten var ni är också.
  Snöhälsningar
  Maggie

  Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s